sessen.se

Webmaster

Jag som är webmaster och pysslar med denna sida heter Rebecca. Nu har jag haft denna sida rullande i över 1 år och ser fram emot många år till framöver. Hundutställningar är ett intresse hos mig som jag haft sen 2 år tillbaka och det är som du märker det som är huvudämnet här på sidan. Speciellt taxar som jag haft i hela mitt liv. Just nu är det Chess, Cliff och min nya stjärna Ferragamo, som är ögonstenarna för mig. Chess var min första hund jag köpte själv. Han kommer från Åkerlyckans kennel i Dalhem på Gotland och är snart 3 år. Cliff som snart blir 11 år gammal, tillhör mina föräldrar men han bor mest vid mig iaf. Ferragamo hämtade jag i september förra året från Sanna Anderberg på Kung Karls kennel i Eskilstuna. Han har haft en helt makalös start på både utställnings- och viltspårskarriären. 2 gånger har han placerat sig som BIS från juniorklass, en gång blev han BIS-2. I spåret är han så gott som "klar", klarade anlaget med maximala 42p HP. Har sedan tagit två ettor på rörligt spår (40p + 42 p HP). Jag är redan imponerad av honom när det gäller hans personlighet och styrkor. Snart går vi över och tävlar i jaktklassen, vilket vi ser riktigt mycket fram emot. Då är vi verkligen bland dom "stora grabbarna" och fajtas som Ferran redan visat att han är kapabel till.

Chess köpte jag ifrån Siv och Bertil som har Åkerlyckans Kennel i Dalhem på Gotland och som jag varmt kan rekommendera till sugna valpköpare. Det är en väldigt trevlig liten kennel men med mycket omtanke och engagemang gentemot valpköparna. Vi får se när nästa kull är påväg. Ferragamo kommer ifrån Eskilstuna där Sanna Anderberg bor och har sin uppfödning. En jättetrevlig och kunnig tjej som jag tackar oändligt mycket för den här möjligheten att få ha Ferragamo. Själv bor jag i Visby på Gotland. Så nu ser jag en framtid med flera utställningar, spår och andra roliga saker man kan göra tillsammans med min hund och alla hundkompisarna.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Skaffade min lilla Chessen i april 2007. Jag skulle inte ha någon valp från början men efter att ha besökt Siv och Bertil på Åkerlyckans Kennel i Dalhem regelbundet sen valparna föddes för att fotografera valparna, så var det just en valp som tydde sig till mig mer än de andra. Och efter det var det kört, han hade valt mig och jag hade inget annat val än att ta med honom hem. Det beslutet har jag inte ångrat en enda sekund. Han är den finaste och mest roliga hund jag någonsin träffat. Vilken tur att han är min.

 


Bild tagen under kennelklubbens utställning i Västerås 2009 där Chessen blev BIG-4

Foto: Ingemari Jansson


Bild tagen under Smålands taxklubbs utställning i Skillingaryd 2009 där Ferran blev Best In Show!

Foto: Ulla-Britt Bandinge


Chess i Borlängeskogarna i mars 2008

 

Här var Chessen inte gammal...


Cliff så söt, tittar oskyldigt in i kameran som bara han kan...